pondelok 23. januára 2012

Fyzika na lyžiarskom výcviku... Pfysics during ski training...

Hurá! Dnes sme začali chodiť na lyžiarsky výcvik. Ani na lyžiarskom výcviku sa nevyhneme fyzike. Počas prestávky sme boli v bufete. Pani učiteľka dala na zatvorenú termosku s čajom plastový pohár. Potom termosku s pohárom vložila do ruksaka. Ruksak vyniesla vonku na svah. Po lyžovačke si išla odložiť do ruksaka lyžiarky a tu hľa tento pohľad:

Hooray! Today we have started going to ski training. We can not escape not even during this ski traning.During the break we were in the cafeteria. Teacher gave the sealed plastic thermos with tea cup. Then she put a thermos with a glass into a bag. The bag she took out on the slope. After skiing she went to hide her ski boots into a bag and behold this view:
Czesz! Dziś zaczęliśmy chodzić do szkolenia narciarskiego. Nawet podczas szkolenia jest nieuniknione fizyki. W przerwie byliśmy w kawiarni. Nauczycielka połozyła na zamknęty termos z herbatą plastykowy kubek.Następnie termos z kubkiem włożyła do plecaka i wyniosła go na kopiec. Podczas jazdy na nartach podeszła do plecaka i oto jest jej widok:

Čo sa vlastne stalo? Prečo sa plastový pohár zdeformoval?

What happened? Why plastic cup warped? 
Co się właściwie stało? Dlaczego plastikovy kubek się zdeformował?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára