piatok 4. mája 2012

Myšlienkové mapovanie... Mind mapping…

Myšlienková mapa je graficky usporiadaný text doplnený obrázkami s vyznačením súvislostí. Stáročia sa využívala na zaznamenávanie, učenie sa, grafické zobrazenie alebo riešenie problémov. Je kombináciou farieb, obrazových symbolov a vetviacich sa kriviek a tým vizuálne stimulujú dôkladnejšie ako jednofarebné zápisy. Spomenúť si na informácie z myšlienkovej mapy je omnoho ľahšie. Myšlienkové mapy využívajú nadanie nášho mozgu veľmi účinne.
Myšlienkové mapy využívali už dávno veľké osobnosti ako Leonardo daVinci, Michelangelo, Charles Darwin, sir Isaac Newton, Albert Einstein, Pablo Picasso a mnohí iní.


Mind map is a graphically organized text complemented with pictures, where relations are marked. For centuries it was used for capturing, learning, graphic depicting or solving problems. Basically it is a combination of colors, picture symbols and branching curves which more thoroughly visually stimulate comparing to plain-colored notes. It is much easier to recall information from mind map. Mind maps are utilizing the capability of our brain very effectively.
Years ago, mind maps were utilized by genii like Leonardo da Vinci, Michelangelo Buanarotti, Charles Darwin, Sir Isaac Newton, Albert Einstein, Pablo Picasso and many others.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára