streda 22. februára 2012

Odpoveď na hádanku - teplota ... The answer to the riddle – the temperature...

V roku 1848 zaviedol William Thomson tzv. Kelvinovu stupnicu slúžiacu na meranie teploty, ktorej začiatok označovaný nulou zodpovedá teplote, ktorá už nemôže byť znížená. Telesu s takouto teplotou nemôže byť odobrané už žiadne teplo. Takéto teleso už nemôžeme viac ochladiť.
0 K = –273,15 °C - túto teplotu nazývame absolútna nula a je to experimentálne nedosiahnuteľná a teoreticky najnižšia možná teplota.
Najnižšia teplota v prírode je teplota niektorých medzigalaktických plynov, ktorá sa rovná teplote kozmického reliktového žiarenia s hodnotou 2,73 K. Nižšie teploty sa dajú dosiahnuť v laboratóriách.
Tvrdenie, ktoré ste našli na internete, nemôže byť pravda!

In 1848 William Thomson introduced called Kelvin scale that was designed to measure the temperature, which start marked zero corresponds with temperature, which could not de reduced. This body temperature can not be removed or can not be more cool. 0 K = - 273,15 °C - this temperature is called absolute zero and it is experimentaly not accessible and theoretically lowest possible temperature.





W 1848 roku William Thomson wprowadził tzw. Skali Kelvina, która została zaprojektowana do pomiaru temperatury, czemu odpowiada początek temperatury - Zero, i to jest temperatura, która nie mogłaby zostać zmniejszona. Dlatego ciału o takiej temperaturze nie można usunąć więcej ciepła. Takie ciało nie może już być bardziej chłodzone.
0 K = -273,15 ° C - temperatura ta jest nazywana zero absolutne. Temperatura ta nie jest dostępna eksperymentalnie i teoretycznie to jest najniższa możliwa temperatura.
Najniższa możliwa temperatura ma charakter jakiegoś międzygalaktycznego gazu i jest równa temperaturze kosmicznego promieniowania tła o wartości 2,73 K. Niższe temperatury mogą być osiągnięte w laboratorium.
Twierdzenie, które znaleźliście w internecie nie może być prawda!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára