piatok 11. mája 2012

Hasiči

Určitě nikdo z nás si nepřeje potkat nepříznivou stránku života a to je požár.
Proto se snažíme nechtěnému ohni předcházet a máme hasiče.


Dodnes se tradují podobná přísloví jako u Vás s tématem ohně.

Oheň a voda dobří jsou sluhové, ale zlí pánové

Oheň na svíci sfoukneš, v srdci nikoliv.


Někteří naši spolužáci jsou členy SDH - "hasičů",



Podle mého názoru jsou hasiči hrdinové, které svět nezná a to dokud člověk neuvidí, co dělají  a nebo vám nezachrání život, tak si lidé ani neuvědomí jejich zasluhy. Já k hasičům chovám velký respekt. Jejich práce je velice záslužná protože  zachraňují lidské životy a ochraňují ostatní a sami při tom riskují své životy. Ale je lepší když hasiče není ani třeba, aspoň dodržet preventivní zasady proti požáru a mít základní poznatky o tom co v případě požáru dělat, jak se zachovat a neriskovat žádné životy, které by mohly být v ohrožení. A pokud by se naskytla situace kdy je potřeba zavolat hasiče, tak neodejít ale zavolat je, protože i váš život může být příště v ohrožení.      

Tomáš Hasal

U mne mají hasiči největší uznání, např. když se něco stane- hasič musí vyprostit a zkontrolovat stav a poté záchranáři mohou ozdravovat. Mají jednu z nejnebezpečnějších prací a tím k nim chovám velký respekt. Musí splňovat mnoho schopností a odvážnost, opatrnost jsou ty základní.
Jejich prací je od hašení požáru také vyprošťování a kácení stromů. Musí být pořád ve střehu, ve dne v noci. A tím končím můj názor a stále k hasičům chovám velký respekt.

Peter Tomáš



Zpracoval Rosťa a

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára